Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Felelősségteljes magatartás: Compliance, feddhetetlenség és jog

Meggyőződésünk, hogy hosszútávon csak az maradhat sikeres, aki felelősségteljesen cselekszik. Nekünk ehhez, nem csak a törvények betartása, hanem az egyéni magatartás közös értékekhez való alakítása is hozzátartozik.


A feddhetetlenség, compliance és jog 

Mindhárom magas stratégiai értékkel bír a vállalatunknak. Ezért vannak a Mercedes-Benz Groupnál ezek egy osztálynál, egyesítve kezelve, Renata Jungo Brüngger vezetése alatt. Az osztály feladata, hogy ezeket a témákat hosszútávra beültessék a vállalat egyes területeire. A vállalati kultúra és az üzleti midennapok fontos részeként, a feddhetetlenség és a compliance hosszútávú sikerhez vezetik a vállalatot. Ennek alapja a Magatartási irányelvünk. Ez fekteti le a mindennapi magatartásunk alapjait, iránymutatásként szolgál a foglalkoztatottaknak, segíti őket nehéz üzleti helyzetekben is a helyes döntés meghozatalában. A Magatartási Irányelvet további belső alapelvek és irányelvek egészítik ki.
 

A feddhetetlenség kultúrája

A Feddhetetlenség a Megbecsülés, Lelkesedés és Fegyelem mellet az egyike a négy vállalati alapértéknek, ami az üzleti tevékenységünket alakítja. A feddhetetlenség nekünk azt jelenti, hogy mindig helyesen cselekszünk. Ez nem csak azt jelenti, hogy a belső és külső szabályokhoz tartjuk magunkat, hanem a magatartásunkat is a vállalati értékeink szerint, a belső iránytűnkre hallgatva formáljuk. Elvárjuk, hogy feddhetetlenségi alapelveinket minden foglalkoztatott és minden üzleti partnerünk, meggyőződésből betartsa.
 

Érték alapú compliance
Érték alapú compliance

A compliance szükségképpeni része az üzleti mindennapoknak. Számunkra ez a törvények és egyéb szabályozások betartását jelenti. Minden munkatársunktól elvárt, hogy munkavégzésük az érvényes törvények, szabályok, az általuk önkéntesen vállalt kötelezettségek és értékeink betartásával történjen. 

Széleskörű képzési lehetőségeink segítségével szeretnénk biztosítani, hogy minden foglalkoztatottunk hosszútávon feddhetetlen és a szabályoknak megfelelő magatartást tanúsítson. Ebben támogatnak és tanácsadással segítenek a független jogi- és compliance-szerveink. Az alapelveink elleni vétségek felderítése érdekében, bátorítjuk munkatársainkat és külső feleket is, a Business Practices Offfice (BPO) bejelentőrendszerünkhöz, ezekre a vétségekre utaló jelek bejelentését. 

A compliance és a feddhetetlenség a juttatási- és szankcióseljárásainkban is megjelennek. Szorosan együtt dolgozunk üzleti partnereinkkel, hogy a feddhetetlenséget és a compliancet szerves részévé tegyük az ő vállalati tevékenységüknek is.

Üzleti Partnereink magatartása

"A fenntartható üzleti Stratégiánk alapja az integritás és a compliance követése. Az értékekről való közös megértés alapul szolgál a partnereinkkel végzett sikeres együttműködéshez." (Renata Jungo-Brüngger)

Daimler Business Partner Standards

Erőforrások Felelős Felhasználása

 

Responsible Sourcing Standards
Semmi esély a korrupcióra

Semmi esély a korrupcióra

A Mercedes-Benznél nem kötünk mindenáron üzletet. Nem vesztegetünk és nem hagyjuk magunkat megvesztegetni.

Az adatok felelősségteljes kezelése: Data Compliance Management a Mercedes-Benznél

Az adatok felelősségteljes kezelése: Data Compliance Management a Mercedes-Benznél

A hálózati összekapcsolás és a digitalizáció fontos szerepet játszanak a jövő mobilitásában. Sok új üzleti modell alapja a nagy adatmennyiség.

Compliance Management System (CMS)

Compliance Management System (CMS)

Az érték alapú compliance egy szükségképpeni része az üzleti mindennapoknak és azt jelenti számunkra, hogy betartjuk a törvényeket és az egyéb szabályokat.

A Business Practices Office (BPO) bejelentőrendszer

A Business Practices Office (BPO) bejelentőrendszer

A vállalatnak, a foglalkoztatottjainknak és üzleti partnereinknek okozott károk kizárólag akkor kerülhetők el, ha a szabályokat betartjuk. A törvények és belső szabályozások betartása a Mercedes-Benz Group legfontosabb érdeke.