Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Semmi esély a korrupcióra

A Mercedes-Benznél nem kötünk mindenáron üzletet. Nem vesztegetünk és nem hagyjuk magunkat megvesztegetni.

 

Antikorrupciós Compliance-Programunk
 

Az Antikorrupciós Compliance-Programunk az átfogó Compliance Management Rendszerünkön*** alapul. Ennek fontos része a lehetséges kockázatok megítélése. Belső információk mellett, mint például egy egység üzleti modellje, külső tényezőket is, például a Transparency International Korrupciós Érzékelési Indexe, figyelembe veszünk. Ennek a kockázat analízisnek az eredményei adják az antikorrupciós intézkedések bevezetésének az alapját. Mindez arra irányul, hogy a korrupciót, minden üzleti tevékenység során meg tudjuk előzni. Különös súlypont helyezkedik a magas kockázattal rendelkező országokban létesített terjesztő társaságokra, és a nagykereskedőkkel és vezérképviselőkkel világszerte fennálló üzleti kapcsolatokra.

Az intézkedések bevezetése az adott konszerntársaságban, a feddhetetlenségért és jogi ügyekért felelős osztállyal szorosan együttműködő Management felelőssége. Magas korrupciós kockázattal rendelkező társaságoknál, emellett egy független „Local Compliance Officer” is támogatja a Managementet az Antikorrupciós-Compliance-Program bevezetésében. Rendszeresen vizsgáljuk az intézkedések hatékonyságát, és folyamatosan fejlesztjük az Antikorrupciós-Compliance-Programunkat.

Az adatok felelősségteljes kezelése

Az adatok felelősségteljes kezelése

Az adat témát érintően szabályozott követelményeknek megfelelése érdekében, az egyik első autógyártóként egységesítettük a meglévő intézkedéseket, az adatvédelemhez szükséges eljárásokat és rendszereket egy Data Compliance Management System-be (Data CMS).

Felelősségteljes magatartás

Felelősségteljes magatartás

Meggyőződésünk, hogy hosszútávon csak az maradhat sikeres, aki felelősségteljesen cselekszik. Nekünk ehhez, nem csak a törvények betartása, hanem az egyéni magatartás közös értékekhez való alakítása is hozzátartozik.

Compliance Management System (CMS)

Compliance Management System (CMS)

Az érték alapú compliance egy szükségképpeni része az üzleti mindennapoknak és azt jelenti számunkra, hogy betartjuk a törvényeket és az egyéb szabályokat. A Compliance Management System (CMS) alapvető elveket és intézkedéseket tartalmaz, ami segít a vállalatnál a szabályoknak megfelelő magatartás kialakításában.

A Business Practices Office (BPO) bejelentőrendszer

A Business Practices Office (BPO) bejelentőrendszer

A vállalatnak, a foglalkoztatottjainknak és üzleti partnereinknek okozott károk kizárólag akkor kerülhetők el, ha a szabályokat betartjuk. A törvények és belső szabályozások betartása a Mercedes-Benz Group legfontosabb érdeke. Ezért kell a szabályszegéseket mielőbb felismerni.