Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Mercedes-Benz Általános Iskola és Gimnázium

Az iskola története

  • Mercedes-Benz Iskola alsó tagozatának megnyitása a kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola épületében.

  • Mercedes-Benz Iskola felső tagozatának megnyitása a kecskeméti Lestár Péter Középiskola épületében.

  • Mercedes-Benz Iskola megnyitja kapuit a magyar tanulók előtt is.

  • Mercedes-Benz Iskola alsó és felső tagozatos diákjai egy épületben, a Lestár Péter Oktatási Központban kezdik a tanévet.

  • Elindul az első gimnáziumi nyelvi előkészítő osztály. A Diákok 2025-ben fognak magyar-német kettős érettségi vizsgát tenni.

Mercedes-Benz Általános Iskola és Gimnázium

A Mercedes-Benz Iskola diákjai Kecskemét homokbányai városrészében, a Kvarc utcai Lestár Péter Oktatási Központ külön épületszárnyában tanulhatnak, korszerű és jól felszerelt oktatási körülmények között. A 2018-as tanév kezdete előtt az iskola épülete komplex felújítást kapott, így azóta modern tantermekben, csoportszobákban és oktatótermekben tanulhatnak a diákok. Az iskolai redezvények megtartására a megújult aula és a földszinti tornaterem biztosít helyet. A diákok étkezése a korszerű berendezésű melegítő- és tankonyhával felszerelt étkezőben történik. Az udvaron két játszótér, műfüves focipálya, teniszpálya, 100 méteres futópálya, strandröplabda pálya, valamint távolugró pálya és egy kültéri fitnesz eszközökkel felszerelt tornapálya biztosít mozgási és sportolási lehetőséget.

A „Mercedes-Benz Schule” német iskola, az oktatás Baden-Württemberg tartomány tantervei szerint történik és a németországival egyenértékű bizonyítványokat kapnak a tanulók.

Az iskola a 2015/16-os tanévtől kezdődően megnyitotta kapuit a magyar gyerekek előtt is. A német és magyar nyelvű párhuzamos tanítás minden órán két pedagógus közös munkájával valósul meg: a német tanító mellett mindig egy magyar nyelvű pedagógus is foglalkozik a gyermekekkel. Az igazán hatékony oktatás érdekében a diákok kislétszámú osztályokban tanulhatnak. A tanrend elsajátítása mellett a diákok megismerkedhetnek a német kultúrával és használható, aktív nyelvtudásra tehetnek szert. A tudásátadást motiváló környezet és változatos iskolai és iskolán kívüli programok, foglalkozások teszik teljessé.

Bővebb információ az iskola weboldalán