Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Duális egyetemi képzés

  • Járműmérnök szak bevezetése.

  • Első járműmérnök hallgatók befejezték a tanulmányaikat, ugyanebben az évben bevezetésre került a gépészmérnök szak is.

  • Mérnökinformatikus szakkal bővült a képzés.

  • Pénzügy-és számviteli, logisztikai mérnök szakokkal bővült tovább az elérhető szakok listája.

  • Gazdasági szakokkal is bővült a Mercedes-Benz duális képzése a Neumann János Egyetemen.

Duális egyetemi képzésünk felépítése
Duális egyetemi képzésünk felépítése

Hallgatóink 3,5 éves képzésben vesznek részt, amely során az elméleti képzést a Neumann János Egyetemen kapják, a gyakorlati képzést pedig a kecskeméti Mercedes-Benz gyár biztosítja számukra.

Mit is jelent a duális képzés?

Az elméletben elsajátított szakmai ismereteket a hallgatók a gyakorlatban is kipróbálhatják, ezáltal valós képet kapnak az elmélet és a gyakorlat közötti különbségekről. Egy hagyományos egyetemi végzettséggel ellentétben a duális diploma nemcsak az elméleti, hanem a gyakorlati szintű tudást is biztosítja a hallgatók számára. A jövő járműipari szakemberei mellett megismerik a gyár kultúráját, és belelátnak abba is, milyen feladatokat végez egy mérnök munkája során a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban.

A képzési idő alatt hallgatóknak lehetőségük van különböző projektekben részt venni. A vállalatnál töltött gyakorlati időszakban a résztvevők a cég egyes szakterületein szakmai gyakorlatukat is teljesíthetik. Megismerik az adott terület termelési rendszerét és felépítését, valamint a gyár mérnökeinek napi munkáját, feladatait. A hallgatók nyelvgyakorlását biztosítja, hogy a hétköznapokban a német kollégákkal együttműködve a különböző projektek, megbeszélések során gyakorolhatják, fejleszthetik nyelvtudásukat.

A duális képzés egyetemi hallgatóinak a cég szakdolgozati témát is ajánl, így egy adott folyamat feltárására és megoldására van lehetőségük a diplomamunka elkészítése során. A képzési idő alatt a hallgatóknak lehetősége van külföldi kiküldetésekben, projektekben is részt venni. 

A képzési idő felépítése:

 SZORGALMI IDŐSZAK 13 HÉT / ŐSZI FÉLÉV

 TÉLI GYAKORLAT 8 HÉT / 4 HÉT VIZSGAIDŐSZAK

 SZORGALMI IDŐSZAK 13 HÉT / TAVASZI FÉLÉV

NYÁRI GYAKORLAT 16 HÉT / 4 HÉT VIZSGAIDŐSZAK

Amit kínálunk a duális hallgatóknak:

 TELJESÍTMÉNYORIENTÁLT ÖSZTÖNDÍJ

 UTAZÁSI KÖLTSÉGEK TÉRÍTÉSE, TÁMOGATÁSA

CSEREDIÁKPROGRAM NÉMETORSZÁGI TESTVÉRGYÁRAINKBAN

A jelentkezési időszakot hamarosan megnyitjuk.

A jelentkezési időszakot hamarosan megnyitjuk.

Kiválasztási folyamatunk

A duális hallgatók kiválasztása többlépcsős rendszerben történik, november-februári időszakában, amely során a jelentkezők készségeit és képességeit értékeljük.

Partnerintézmény: Neumann János Egyetem