Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Természetvédelem

Követve a konszernszintű célkitűzéseket, gyárunkban is elindítottunk egy szén-dioxid kibocsátás-csökkentési projektet. A cél az, hogy minél előbb elérjük azt a 20%-os csökkentést, amit 2020-ig irányoztunk elő magunknak. Ezt a kitűzött célt az uniós és hazai jogszabályoknak való megfeleléssel, illetve a gyáron belüli csökkentési lehetőségek felkutatásával és bevezetésével kívánjuk elérni. 

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. területén jelenleg összesen 35 emissziós pontforrás található. A fényező üzem pontforrásain folyamatos emisszió mérés történik. A közvetlen kibocsátások mellett, gyárunk közvetlen környezetében rendszeres levegőminőségi (immissziós) méréseket is végzünk. Cégünk közvetlen és közvetett kibocsátásának rendszeres megfigyelése során eddig semmilyen hatósági határérték-túllépés nem történt. 

Cégünk szennyvízkibocsátását a keletkezésének helye szerint, technológiai és szociális szennyvízre bonthatjuk. A szociális helyiségekben keletkező szennyvíz a kommunális tisztítóba kerül, míg a technológiai szennyvizet a csatornarendszerbe jutása előtt a gyáron belül tisztítjuk és folyamatosan ellenőrizzük. 

A csapadékvíz gyárunk teljes területén külön esővíz-hálózatba folyik össze, majd végül a csapadékvíz-medencékben tároljuk azt. 

Társadalmi felelősségvállalás

Magyarországon, 2011-ben szervezték meg az első TeSzedd! Önkéntes hulladékgyűjtési napot, amelynek célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét a környezetvédelem és a természeti értékek megóvásának fontosságára. 2013-ban és 2014-ben is részt vettünk az akcióban a Kiskunsági Nemzeti Parkkal együttműködve, melynek keretében egy a gyárunk közelében fekvő védett természeti területet tisztítottunk meg a gazdátlan hulladékoktól.
 

Munkavédelem

Munkavédelem

MEBIR

MEBIR

Környezetvédelem

Környezetvédelem

Energiagazdálkodás

Energiagazdálkodás

EMAS

EMAS

Hulladékgazdálkodás

Hulladékgazdálkodás