Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Madárbarát Munkahely díjat kapott a Mercedes-Benz gyár

A madarak életterének védelme érdekében hozott intézkedésekkel 2020-ban a kecskeméti Mercedes-Benz gyár elnyerte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület által átadott Madárbarát Munkahely címet.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár munkatársai folyamatosan zöldítik a gyár közvetlen környezetét: az elmúlt 7 évben csaknem 2300 fát és több mint 93 ezer bokrot ültetettek el a gyár területén. Számos állatfaj, illetve rengeteg különböző növény él harmóniában, az ipari termelés közvetlen környezetében.

A környezettudatos szemlélet támogatására 2020 májusától elindult egy környezetvédelmi program „Keep it green” néven, melynek első állomása a Madarak és Fák Napja alkalmából rendezett rendhagyó kiállítás volt a gyár területén. Egy teljes egészében zöld borítású Mercedes-Benz CLA mellett információs táblák mutatták be, hogy milyen sokszínű flóra és fauna van jelen az autógyár közvetlen közelében, illetve milyen stratégiai lépéseket tesz a vállalat a környezetvédelem érdekében.

A vállalat folyamatosan törekszik arra, hogy a rendelkezésére álló legjobb technológiákat használja, ezzel a lehető legkisebbre csökkentve környezetterhelést. A gyártás 2012-es indulása óta igen jelentős javulást ért el az autógyár az energiahatékonyság, a vízfelhasználás, a szén-dioxid-kibocsátás és a gyártás során keletkezett hulladék újrahasznosítási arányát tekintve. A Mercedes-Benz gyár célja, hogy 2022-től a gyártás teljesen szén-dioxid-semleges legyen.