Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Újabb sikeres évet zárt a Mercedes-Benz

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár a 2018-asüzleti évben ismét több mint 190 ezer darab gépkocsit gyártott - több mint 3,5 milliárd eurós nettó árbevételt érve el.

Azonban nem csak az árbevétel és a gyártási adatok miatt volt fontos a tavalyi év, hiszen a gyár több mérföldkővel is gyarapodott: megkezdődött a megújult A-osztály gyártása, legördült a gyártósorról az egymilliomodik autó, a kizárólag Kecskeméten gyártott CLA két a rangos nemzetközi minőségi elismerést is elnyert, illetve megnyitotta kapuit a Mercedes-Benz Academy Kecskemét, ahol a legmodernebb technológiák felhasználásával készítik fel a jövő járműipari szakembereit.

„A termelés 2012-es indulása óta a kecskeméti gyár egyet jelent a stabilitással és a kiváló minőséggel. A 2018-as üzleti évben is kiemelkedő eredményt értünk el mind számokban, mind pedig minőségben, és ez elsősorban a kiváló kecskeméti munkatársaknak köszönhető” – mondta Josip Niksic, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. pénzügyi igazgatója.

A Daimler AG értékesítést végző magyarországi leányvállalata, a Mercedes-Benz Hungária Kft. 108 milliárd forint árbevétellel zárta az elmúlt évet, ami 7 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

További hírek