Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Termelési jubileum a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában

Legördült a 250.000. jármű a gyártósorról a mai napon. A polár ezüst, jobbkormányos jubileumi Mercedes-Benz CLA AMG, japán tulajdonoshoz kerül. 

A Mercedes-Benz prémium kompakt gépjármű szegmensének sikeréhez a kecskeméti gyár nagymértékben hozzájárul a B-osztály és a CLA-modellek gyártásával. Ez utóbbi kizárólag Kecskeméten készül a világ valamennyi piaca számára. Különösen nagy sikert arat a CLA a legfontosabb piacán, az USA-ban: a sorozat minden negyedik járművét amerikai ügyfél vezeti. A kecskeméti és a rastatti gyár rugalmas termelési hálózatban gyártja a Mercedes-Benz kompakt gépjárműveit. A nagyfokú rugalmasságot az új kompakt járművek azonos felépítése teszi lehetővé, így mindkét gyárban minden modell tetszőleges sorrendben és darabszámban gyártható. 

A több helyszínen készített modellek révén az egyes gyárak fellélegezhetnek, illetve a kívánt darabszámot - az egyes modellek iránti mindenkori piaci igény függvényében - optimálisan el tudják osztani a hálózatban. Mindkét gyárban három műszakban dolgoznak.