Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár nyerte meg a Daimler környezetvédelmi pályázatát

A kecskeméti Mercerdes-Benz gyár lett Stuttgartban, 2020. február 13-án a Daimler Environmental Leadership Award (ELA) első helyezettje. Az díjat 2000-ben hívtak életre, és idén tizenkettedik alkalommal adták át – 30 ország 1200 résztvevőjének összesen 146 benyújtott projektjét értékelték a bírálók. A konszern belső környezetvédelmi díja azokat erőfeszítéseket ismeri el, amelyek a termékek környezeti mérlegét javítják, és a gyártást a lehető leginkább környezetbarát módon alakítják.

A „#Green. #Besser. #Kecskemét“ projekt a „Kiemelkedő környezetvédelmi elkötelezettség” kategóriában nyert. A kecskeméti gyár ezzel a mottóval számos különböző intézkedést valósított meg, melynek eredményeként 30 százalékkal alacsonyabb lett az energiafelhasználás, a széndioxid-kibocsátás több mint 30 százalékkal csökkent, és mára már 97,4 százalékos a hulladék-újrahasznosítási arány. A munkatársak a környezet- és klímavédelem jegyében eddig 2278 darab fát ültettek a gyár területén és új hulladéksziget-koncepciót vezettek be a hulladék optimális szétválogatásának támogatására.

A díj nem csak a közvetlenül a pályázatban résztvevő kollégák erőfeszítésének az elismerése, hanem valamennyi munkatárs munkájának megbecsülése, valamint a gyár fenntarthatósági stratégiájának visszaigazolása is egyben.

További hírek