ÚJABB REKORDÉV A MAGYARORSZÁGI MERCEDES-BENZNÉL

Sajtótájékoztatót tartott a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. és a Mercedes-Benz Hungária Kft. 2018. május 14-én a budapesti Várkert Bazárban, amelyen a 2017. évi üzleti eredményeiket mutatták be. Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója és Josip Niksic pénzügyi igazgató beszámoltak arról, hogy a gyár a 2017-es üzleti évben a 190 ezer darabot jelentősen meghaladó számú gépkocsit gyártott Kecskeméten. A vállalat több mint 3,5 milliárd eurós nettó árbevételt ért el. Tájékoztattak arról is, hogy 2017-ben elkezdődött a második kecskeméti gyár előkészítése, ahonnét az évtized végén gördülhetnek le az első autók, illetve 2018 szeptemberében megkezdi működését a Mercedes-Benz új képzési központja. 

Jörg Schmidt, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Mercedes-Benz Hungária Kft. is kimagaslóan sikeres évet zárt 2017-ben: közel 101 milliárd forintos forgalmával 26 százalékos növekedést érve el 2016-hoz képest. A Mercedes-Benz hazánkban 2017-et követően 2018 első negyedévében is piacvezető a hazai prémium személyautó szegmensben.

A vállalatok vezetői a sajtótájékoztató keretében adták át az új A-osztály első Kecskeméten gyártott modelljét Szabóné Kis Évának, az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány képviselőjének.