A „compliance-tradíció"

A régi jó kereskedői erényekhez tartozik, hogy igazodni kell a joghoz, be kell tartani a törvényeket. Gottlieb Daimler és Carl Benz, vállalatunk két atyja is ehhez tartotta magát, és igazgatótanácsunk mostani elnöke, dr. Dieter Zetsche is mindig hangsúlyozza: „A Daimlernél a "compliance" nem opció, hanem vállalati kultúránk integrális, maradandó alkotóeleme.” A Benz & Co. cég 1883-as mannheimi és a Daimler-Motoren-Gesellschaft 1890-es cannstatti alapítása óta eltelt évtizedek során üzletünk összetettebb, nemzetközibb lett. A munkatársaink által minden korlátozás nélkül teljesítendő jogi követelmények olyan sokrétűek, mint még soha. Számunkra legfontosabb prioritás, hogy mindezeket a követelményeket betartsuk. Ez megnyilvánul abban is, hogy a feddhetetlenség a Daimler konszern alapvető vállalati értéke a lelkesedés, a megbecsülés és a fegyelem mellett. 

Mit jelent a "compliance"?

A „compliance” angol szó e hozzáállás legjobb kifejezője. Lefordítva annyit tesz: „valaminek teljesítése, valaminek való megfelelés”, vagy „követés”. A Daimler-nél „compliance” alatt konkrétan az üzleti modell számára releváns összes törvény, szabályozás és önkéntes kötelességvállalás, valamint a hozzájuk tartozó belső irányelvek és eljárások betartását értjük, mégpedig a Daimler minden aktivitására nézve.

A Daimler compliance-szervezete
A Group Compliance (GC) terület meghatározza az éves korrupció elleni programot, és világszerte elősegíti ennek a programnak a végrehajtását.